Avokádovo-lososový šalát s omáčkou

Losos obsahuje omega 3-mastné kyseliny, vďaka čomu je výborným pomocníkom pri ochoreniach srdca. Avokádo je zase plné živín a vitamínov, obsahuje vysoký podiel vlákniny a antioxidantov. Tak prečo ich neskombinovať do chutného receptu?

 

Suroviny:

mix listovej zeleniny

steak z lososa

zrelé avokádo

šťava z citróna

korenie na ryby

soľ

 

Omáčku si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Základom môže byť kyslá smotana alebo biely jogurt. Pridať môžete citrónovú šťavu, dijonskú horčicu, ochutiť soľou, korením, cesnakom.

 

Príprava

Šalátové listy dôkladne poumývame, osušíme a vložíme do misy. Avokádo olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a položíme na šalát. Aby sme predišli zmene farby avokáda, pokvapkáme ho citrónovou šťavou.

Lososa môžeme pripraviť v celku ako steak alebo nakrájať na menšie kúsky. Osoľte a okoreňte ho a osmažte na olivovom oleji. Príprava zaberie pár minút. Alternatívou je úprava v pare.

Keď je losos hotový, pridajte ho na vrch šalátu. Chýba už len dip, ktorý môžete tiež pridať do šalátu alebo podávať samostatne. K jedlu môžete ponúkať opečené bagetky.

 

Viac tipov na zdravé a chutné pokrmy získate na FitBioExpo dňa 15.04.2018 v Starej tržnici. Príďte sa pozrieť, vaše chuťové poháriky Vás presvedčia, že zdravé jedlo môže byť lahodné.